Periodòncia

És la part de l'odontologia que es dedica a les patologies de les genives i dels teixits que subjecten les dents. Tracta principalment les genives sagnants i el que es coneix com a piorrea o malaltia periodontal.

La malaltia periodontal afecta a les estructures que suporten les dents. Una primera fase de la malaltia periodontal és la gingivitis, procés caracteritzat per l'enrogiment i sagnat de les genives, que són símptomes d'inflamació. Aquesta etapa és important, ja que malgrat que les molèsties són lleugeres cal iniciar el tractament per evitar posteriors danys irreversibles. Si no es realitza cap tractament, la periodontitis avança i destrueix els teixits que envolten les dents i l'os. Les genives s'infecten i les dents poden arribar a caure o a requerir l'extracció definitiva.Geniva Sana

Geniva amb malatia periodontal

 

 

 

 

 

 

Davant la importància  d'aquesta qüestió, CENTRE DENTAL SABADELL vol informar-li dels símptomes d'aquesta malaltia, per tal que pugui visitar a temps el seu odontòleg, ja que un tractament molt senzill i unes instruccions d'higiene oral facilitades per l'especialista poden solucionar aquesta patologia. Si nota que les seves genives sagnen en raspallar-se les dents o detecta inflamació o dolor, si detecta un persistent mal alè o dents que es mouen o estan solts, li recomanem que ens visiti.

Malgrat aquests consells, la malaltia periodontal pot passar inadvertida. D'aquí ve la importància de concertar amb el seu odontòleg una revisió periòdica. Amb una simple higiene dental eliminarà la seva placa bacteriana i el risc d'evolució de la malaltia periodontal.