Medicina Dental del Son

Perquè el descans és molt important, tenim la solució pel ronc i les apnees del son

El dormir bé és molt important per a la nostra salut, 

és una de les necessitats bàsiques de l’esser humà i

la manca d’un son reparador pot provocar conseqüències molt importants en el nostre organisme.

La medicina Dental del Son és una especialitat recent  en la odontologia i té una projecció i un creixement enorme, però al Centre Dental Sabadell en som pioners amb més de vint anys d’experiència.

El Dr. Lluís Nogués, expert en Medicina Dental del Son, n’és un precursor i és professor d’aquesta matèria a la Universitat de Barcelona, és dictant de cursos i ponent conferències de caràcter nacional i internacional i ha publicat articles científics rellevants en aquesta especialitat. A Sabadell, el nostre centre va ser pioner en el tractament del ronc i les apnees del son i ha esdevingut un centre de referència d’altres professionals de l’àmbit mèdic i hospitalari en el tractament dels trastorns respiratoris del son.

  • Valoració i estudi previ

  • Prova domiciliària

  • Detecció i tractament d’apnees

  • Certificats en DAM

Al nostre centre els hi oferim poder fer una valoració i estudi previ del cas amb la realització una prova domiciliària del son per realitzar la detecció precoç de la presència d’apnees i el posterior tractament, si s’escau, mitjançant uns dispositius intraorals que produeixen un avançament de la mandíbula mentre es dorm per resoldre el quadre de ronc i una majoria d’apnees del son.

Estem certificats en l’ús dels principals dispositius d’avançament mandibular (DAM), especialment amb el sistema Somnodent® de Somnomed® empresa multinacional d’ampli reconeixement internacional i de reconegut prestigi en el tractament del ronc i les apnees del son, de la qual el Dr. Lluís Nogués n’és Medical Advisor.

Medicina Dental del Son

Un percentatge important de la població ronca al dormir

i, tot i que pot provocar molèsties socials a la gent que envolta a la persona roncadora, fins fa uns anys aquest fet s’interpretava com a signe de son profund i plàcid.

Actualment sabem que el ronc no és un signe benigne que s’hagi de relacionar amb un bon descans, de fet pot ser un precursor d’una entitat molt més greu que són les apnees del son: La Síndrome d’Apnea-Hipoapnea del Son (SAHS).

Aquesta patologia està directament relacionada amb malalties cardiovasculars (com poden ser infarts de miocardi, insuficiències cardíaques, accidents cerebrovasculars, mort sobtada), hipertensió arterial, diabetis, alteracions metabòliques, algun tipus de càncer i alteracions psicològiques com trastorns del comportament o personalitat i fins i tot, segons recents investigacions, amb l’aparició d’alzheimer.

També hi ha una relació estadística amb major incidència d’accidents domèstics, laborals i de trànsit, esdevenint un factor de risc per a determinades professions que requereixen un alt grau de concentració en el seu desenvolupament o que manipulen maquinària pesada o transports públics, aquests motius fan que es tracti d’un problema de salut pública.

Medicina Dental del Son

Demani hora per a la seva consulta